

Agenda Item 7

West of England Local Enterprise Partnership Board meeting – Tuesday 13 September

West of England LEP AGM

Purpose of the report

To inform board members of plans to hold a LEP AGM in early 2023.

Recommendation

LEP Board members to provide feedback on the proposed agenda.

Background

- 1. The last LEP AGM was held at PWC in March 2020. 93 people registered to attend, and the event focused on three panel discussions:
 - Fostering innovation from research through to commercialisation
 - Driving inclusive growth
 - Productivity Challenge: Improving business competitiveness

Proposal

- 2. To hold a LEP AGM that celebrates its achievements over the last 3 years and engages with the wider business community from across the region.
- 3. An opportunity to look ahead at the new Board format, regional challenges, and future aspirations.
- 4. The AGM will be an in-person event held in the new West of England Combined Authority offices at 70 Redcliffe and board members will be encouraged to participate as well as contribute to the invitee list, ensuring key stakeholders and the wider business community attend. Roles to be finalised in due course.
- 5. A "market-place" will be created for officers to showcase successful regional projects for attendees to learn, discuss and network.
- 6. Proposed agenda:

Timings	Content
15:30-16:00 [30 mins]	 Registration and marketplace Key officers to showcase LEP funded projects and activities
16:00-16:05 [5 mins]	Welcome



16:05-16:25 [20 mins]	 Economic Recovery Review of activities since the last LEP AGM [March 2020]
16:25-16:40 [15 mins]	Cultural CompactAchievements and future ambitions
16:40-17:55 [15 mins]	 Skills Advisory Panel Success stories and future challenges
17:55-17:15 [20 mins]	 LEP Integration What it is and what it means Metro Mayor's aspirations for the business voice
17:15-17:40 [25 mins]	 Looking ahead Priorities – Medium/long term planning Launching the Plan for Innovation
17:40-17:55 [15 mins]	Q&A Do we want to hold a panel Q&A? If yes, we could extend this session
17:55-18:00 [5 mins]	Closing
18:00-19:00	Drinks

Author: Melissa Houston, Strategy & Innovation Team